01:01:00 : Handled by default handler: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/nijswiller/domains/nijswiller.com/lib/control/BaseControl.class.php#57
16:09:46 : Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/nijswiller/domains/nijswiller.com/lib/module/ContentModule.class.php#110
16:09:46 : Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/nijswiller/domains/nijswiller.com/lib/module/SimpleModule.class.php#188
16:09:46 : Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/nijswiller/domains/nijswiller.com/lib/module/FolderedModule.class.php#168
Nijswiller.com

Welkom op Nijswiller.com

'Welkom op www.nijswiller.com. de site voor alle ins en outs over Nijswiller. Van bedrijfsinformatie tot verenigingsnieuws en van links tot fotos. u kunt het allemaal hier vinden.
veel plezier en graag tot ziens.

Het webteam van Nijswiller.com


HeemkundeverenigingKernoverleg Nijswiller

CV de Baagratte

Rijschool Mike Reinders Bocholtz 045-5442005Aannemersbedrijf Leôn Dumoulin BV Vossenstraat 3a 6286 BW Nijswiller  043-4511496

Bergmans& Wijnen Rijksweg 60 6286AH Nijswiller


Rotonde en verkeersveiligheid Nijswiller deel 2 !
Nijswiller 06-07-2006.

Reactie van de Provincie Limburg op onze e-mail.

Heden morgen,d.d. 06-07-2006 om ± 10.15 uur, kregen wij een zeer snelle reactie van de Provincie Limburg op ons e-mail bericht ! (Onze complimenten !!)

De verantwoordelijke ambtenaar belde ons op en deelde ons het volgende mede:

Hij vond het zeer goed van ons om nu al in een zeer vroeg stadium op het ontwerp van de rotonde te reageren. Hij wist van enkele punten die wij in de e-mail hadden / hebben vermeld niets af, maar kon zich best voorstellen dat e.a. moet worden meegenomen in de reconstructie van de T-kruising / Rijksweg / Nijswillerberg, en dus stelde hij voor om gezamenlijk, samen met:
- Gemeente Gulpen-Wittem,
- “Afgevaardigde” personen / inwoners* van Nijswiller,
- 3VO (?),
- en eventueel nog andere betrokkene partijen,
een oriënterend gesprek / overleg te hebben om alle punten die wij in het e-mail bericht vermeld hadden/ hebben nader toe te lichten, en om zo alle “knelpunten” samen aan te pakken. Tevens wil de Provincie Limburg tijdens dit eerste gesprek het ontwerp van deze rotonde laten zien ( ontwerp wil zeggen: nog niet definitief ! Naar aanleiding van onze e-mail c.q. gesprek kunnen / komen er ook nog wijzigingen van dit ontwerp !).
Het is de Provincie Limburg van groot belang, en ook van ons, om samen een plan van aanpak op te stellen.

Het zal beslist niet bij een gesprek blijven met de Provincie Limburg, maar er zullen nog meerdere volgen, om dan uit eindelijk een totaal plan van aanpak te presenteren aan alle inwoners van Nijswiller en andere belangstellenden.

* voor het eerste gesprek, en uiteraard voor de vervolg gesprekken, “zoeken” wij inwoners van Nijswiller die zich, net als wij, zorgen maken, en zich betrokken voelen bij het wel en wee van èn voor onze gemeenschap Nijswiller. Als “afgevaardigde” persoon zult / kunt U dan een aanspreekpunt zijn voor de inwoners van ons dorp.
Misschien heeft U als inwoner van Nijswiller ook nog ideeën die van belang zijn, meld ons die dan ook!

Fam. AG.M. Kaelen
Kolmonderstraat 2
6286 CE Nijswiller (Gulpen-Wittem)
Tel.nr. privé : 043-4511818
Tel.nr. werk : 043-4073941 / 06-54751557
Fax.nr.: 043-4073942
E-mail: andre@kaelen.nl


Rotonde en verkeersveiligheid Nijswiller deel 1 !
E-mail-bericht

Aan: Provincie Limburg te Maastricht
t.a.v. verantwoordelijke verkeersambtenaar

Nijswiller d.d. 05-07-2006,

Betreft: “ongerustheid” inzake de nog te realiseren (turbo) rotonde te Nijswiller en ivb
van het oversteken van Provinciale wegen en in- & uit- rijden van ons dorp.

Geachte Provincie Limburg,

Wij zouden graag een gesprek c.q. overleg met Provincie Limburg willen hebben, inzake de geplande en de nog te realiserende rotonde aan de Rijksweg N-278 ter hoogte van de T-kruising Nijswiller-Simpelveld .
Wij hebben telefonisch contact op genomen met de Gemeente Gulpen-Wittem inzake deze rotonde en desbetreffende ambtenaar heeft ons door verwezen naar de Provincie Limburg en met name U als verantwoordelijke c.q. ontwerper van deze rotonde. De ambtenaar van de Gemeente Gulpen-Wittem deelde ons mede dat de gemeente Gulpen-Wittem géén inbreng van betekenis kon zijn omdat het hier Provinciale wegen betrof / betreft het geen ook correct is !
Maar wij vinden dit bijzonder “zwak” van de Gemeente Gulpen-Wittem, omdat wij vinden dat, juist de Gemeente in het algemeen, voor de belangen en veiligheid van haar inwoners moet opkomen !
Vandaar dat wij ons o.a. tot U (Provincie Limburg) richten (punt 1 t/m 3).

Het volgende willen wij graag, eventueel op de locatie, met U overleggen:

1) Op dit moment is het al bijzonder moeilijk om veilig (en snel) vanuit ons dorp ( Kerkstraat en Kolmonderstraat ) de Provinciale wegen op te rijden. Op dit moment kan het nog “veilig” gebeuren omdat de stoplichten, die er momenteel staan, een “natuurlijke rem” op het verkeer hebben zodat men bij roodlicht snel kan invoegen c.q. oversteken.
Maar als er een rotonde komt / is, dan is deze “natuurlijke rem” verdwenen en wordt het voor ons als inwoners van Nijswiller alleen nog maar moeilijker en gevaarlijker om vanuit ons dorp de Provinciale wegen op te rijden c.q. over te steken!!
De doorstroming van het overige verkeer is dan misschien wel sneller / beter, maar voor ons en onze kinderen wordt het er beslist niet veiliger door.

2) In ons dorp zijn ook scholen gemeenschappen (Havo-VMBO Sophianum en basisschool St. Jozef) gevestigd. Dagelijks moeten schoolkinderen de nu al gevaarlijke Provinciale wegen, en straks misschien deze gevaarlijke nieuwe rotonde, oversteken om van en naar school te gaan.
Hoe denkt en pakt de Provincie Limburg dit probleem aan, om de veiligheid van deze schoolkinderen een stuk veiliger te maken en te waarborgen ?

3) In- en uit-voeg stroken voor de weg aansluiting Kolmonderstraat op de Provinciale weg Nijswiller-Simpelveld.

4) 30 Km-zones tbv de kern Nijswiller ( Kerkstraat, Hofstraat en Kolmonderstraat) en op de Oude Baan tbv de Basisschool St. Jozef.

Punt 4 is niet direct voor Provincie Limburg bedoeld, omdat het hier om niet zijnde Provinciale wegen gaat, maar om lokale wegen en dus onder verantwoordelijkheid van de Gemeente Gulpen-Wittem vallen en tevens als aandachtspunt voor het 3VO bedoeld zijn.

Wij willen graag met de Provincie Limburg overleggen ( punt 1 t/m 3) om uiteindelijk tot de beste en veiligste oplossingen te komen voor beide “partijen”.

Vertrouwen U hiermede voldoende te hebben ingelicht, verblijven wij tot Uw reactie,

Hoogachtend,

Fam. AG.M. Kaelen
Kolmonderstraat 2
6286 CE Nijswiller (Gulpen-Wittem)
Tel.nr. privé : 043-4511818
Tel.nr. werk : 043-4073941 / 06-54751557
Fax.nr.: 043-4073942
E-mail: andre@kaelen.nl

P.s.
Dit bericht wordt / is tevens verstuurt naar:

3VO = info@3vo.nl
ANWB = info@anwb.nl
Gemeente Gulpen-Wittem = info@gulpen-wittem.nl
Basisschool St. Jozef = info@bs-sintjozef.nl
Scholen Gemeenschap Heuvelland(Sophianum) = info@sophianum.nl
Provincie Limburg = phj.alzer@prvlimburg.nlRoger Boumans en Miranda Janssen gaan trouwen !
Nijswiller 06-07-2006.
Morgen ( 7 Juli ) geven Roger en Miranda elkaar het Ja-woord om 14.00 uur in het gemeentehuis te Gulpen en om 15.00 uur is er een H.Mis in de St.Dyonisiuskerk te Nijswiller. Zij houden receptie van 19.00 uur tot 20.00 uur in Café A gen Baag te Nijswiller. Wij wensen Roger en Miranda een hele fijne en onvergetelijke dag toe. Namens de webmasters van Nijswiller.com alvast Van Harte Gefeliciteerd !

Geen oud papierophaal op tourdag
Nijswiler 4-6-2006
Zoals al eerder vermeld in diverse media, zal er in de maand juli geen oud papier worden opgehaald. Toch zijn er weer mensen die het papier alsnog aan de straat hebben gezet.

Het zal dus niet bij iedereen bekend zijn.

Ziet u bij uw buren het papier buiten staan, attendeer hun er dan op dat de volgende ophaalronde pas in augustus is.

Harmonie Excelsior te gast in Orsbach (D)
Nijswiller 29-6-2006
Onze harmonie Excelsior was afgelopen zaterdag te gast in het Duitse buurdorp Orsbach tijdens het jaarlijkse schuttersfeest van de plaatselijke Schutzenverein.

Roger Hornesch stuurde ons een leuke fotoimpressie van de optocht en de harmonie in actie.
Klik op de rode pijltjes om de foto's te bekijken. http://www.nijswiller.com/index.php?action=showItems&fotoID=&itemOffset=0&folderID=83&folderoffset=0&module=fotoalbum

De politie vraagt uw aandacht
Nijswiller 29-6-2006
De politie vraagt aan alle inwoners van nijswiller aandacht voor de volgende punten.

Er zijn in Nijswiller en het verdere Heuvelland de laatste paar weken meerdere fietsen gestolen uit schuurtjes en bij mensen achterom en op het Sophianum. Helaas is er door de meeste mensen geen aangifte gedaan van de diefstal omdat het vaak oudere fietsen betrof.

De politie wil u toch alsnog vragen om aangifte te doen als er bij u iets ontvreemd is.

Dit kan op verschillende manieren.

1. Aangifte op het bureau
2. Aangifte via de internetpagina van de politie: www.politie.nl
3. Door telefonisch contact op te nemen met de dichtsbijzijnde politiepost.

Tevens is er afgelopen nacht in Nijswiller een fiets in een heg gegooid ter hoogte van de woning van Leon Dumoulin en de voordeur van de Fam. Vaessen. In het fietsenschuurtje van de familie Dumoulin is tevens sigarettenas aangetroffen en lagen tuinmeubelen omver.

De vraag van de politie is of er mischien iemand afgelopen nacht iets verdachts heeft bemerkt of de afgelopen weken s'nachts iets vreemds heeft opgemerkt. Elke aanwijzing, hoe klein ook kan van belang zijn voor het onderzoek en opsporing van de dader. Dus heeft u iets gezien of gemerkt, neem dan contact op met de politie.

Klik op de rode pijltjes om foto's van de gevonden fiets te bekijken.

Herkend u hierin uw fiets, dan kunt u contact opnemen met Els Dumoulin. http://www.nijswiller.com/index.php?action=detailItem&dienstID=51&diensttype=Publieksdienst&module=diensten

Fotoupdate geslaagde familiedag Aeroclub '79
Nijswiller 26-6-2006
Gisteren had de Aeroclub '79 haar traditionele familiedag. Er waren natuurlijk naast familieleden en kennissen ook gewone belangstellenden komen kijken die natuurlijk van harte welkom waren.

Klik op de rode pijltjes om de fotoupdate te bekijken. http://www.nijswiller.com/index.php?action=showItems&fotoID=&itemOffset=0&folderID=82&folderoffset=0&module=fotoalbum


Pagina: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 - 33 - 34 - 35 - 36 - 37 - 38 - 39 - 40 - 41 - 42 - 43 - 44 - 45 - 46 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 53 - 54 - 55 - 56 - 57 - 58 - 59 - 60 - 61 - 62 - 63 - 64 - 65 - 66 - 67 - 68 - 69 - 70 - 71 - 72 - 73 - 74 - 75 - 76 - 77 - 78 - 79 - 80 - 81 - 82 - 83 - 84 - 85 - 86 - 87 - 88 - 89 - 90 - 91 - 92 - 93 - 94 - 95 - 96 - 97 - 98 - 99 - 100 - 101 - 102 - 103 - 104 - 105 - 106 - 107 - 108 - 109 - 110 - 111 - 112 - 113 - 114 - 115 - 116 - 117 - 118 - 119 - 120 - 121 - 122 - 123 - 124 - 125 - 126 - 127 - 128 - 129 - 130 - 131 - 132 - 133 - 134 - 135 - 136 - 137 - 138 - 139 - 140 - 141 - 142 - 143 - 144 - 145 - 146 - 147 - 148 - 149 - 150 - 151 - 152 - 153 - 154 - 155 - 156 - 157 - 158 - 159 - 160 - 161 - 162 - 163 - 164 - 165 - 166 - 167 - 168 - 169 - 170 - 171 - 172 - 173 - 174 - 175 - 176SponsorkliksAfhaallijst liflaf