14:12:32 : Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/nijswiller/domains/nijswiller.com/lib/module/ContentModule.class.php#110
Nijswiller.com

Welkom op Nijswiller.com

'Welkom op www.nijswiller.com. de site voor alle ins en outs over Nijswiller. Van bedrijfsinformatie tot verenigingsnieuws en van links tot fotos. u kunt het allemaal hier vinden.
veel plezier en graag tot ziens.

Het webteam van Nijswiller.com
Heemkundevereniging

Kernoverleg NijswillerCV de Baagratte

Rijschool Mike Reinders Bocholtz 045-5442005

Aannemersbedrijf Leôn Dumoulin BV Vossenstraat 3a 6286 BW Nijswiller  043-4511496Bergmans& Wijnen Rijksweg 60 6286AH Nijswiller
Kerstboodschap Harmonie Excelsior
Nijswiller, 22 december 2020
Beste, we wilden zo graag het jaar 2020 muzikaal en gezellig afsluiten met het jaarlijks kerstconcert.
Steeds opnieuw moesten onze plannen worden omgegooid vanwege nieuwe maatregelen.

We hebben wel voor jullie een mooie en muzikale kerstboodschap. Druk op de rode pijltjes.

Harmonie Excelsior https://youtu.be/Lv_Y4Qdqq84

Harmonie Excelsior
Nijswiller, 23 november 2020Harmonie Excelsior Nijswiller.

Bij Excelsior hebben enkele verschuivingen in het bestuur plaatsgevonden. Het secretariaat is per 1 november 2020 overgegaan naar Hanneke de Bakker. Het nieuwe correspondentieadres van de vereniging is: Sint Dyonisiusweg 3, 6286 CC Nijswiller. Het emailadres is/blijft secretariaat@harmonie-nijswiller.nl
Tevens zijn wij verheugd om mede te delen dat we verdere versterkingen mogen melden bij het bestuur van de vereniging, te weten: Jeroen Roijen en Anja Winkens. Anja Winkens is benoemd tot penningmeester van de vereniging. De vereniging wenst beide nieuwe bestuursleden veel plezier toe bij het invulling geven aan hun functie. Daarnaast heeft afscheid genomen van het bestuur Hermien Weijenberg. Excelsior dankt Hermien voor haar gedane zaken en werkzaamheden binnen het bestuur. Zij blijft muzikaal actief binnen de vereniging en zal daar waar nodig de helpende hand bieden.


Eetbar LifLaf afhalen
Nijswiller, 16-10-2020
Beste inwoners,
Tijdens de gedeeltelijke lockdown is eetbar Liflaf gesloten er kan wel afgehaald worden op Vrijdag, Zaterdag en Zondag van 11.30-14.00 uur en van 16.30 -18.30 uur. Wij vragen jullie dan ook om de bestelling tijdig door te geven dit om teleurstelling te voorkomen.
Uiteraard volgen wij in dit "Take Away proces" de richtlijnen van de Rijksoverheid.
Zorg goed voor Uzelf en wij verheugen ons wederom op uw bestelling. Voor meer informatie kijk op onze website (rode pijltjes) http://www.eetbarliflaf.nl/

Dit is de eerste Nieuwsbrief van Sha’aam
We ontvingen een nieuwsbrief van het
nieuwe Syrische restaurant in Nijswiller.
We plaatsen hieronder een groot stuk uit deze nieuwsbrief. Mochten jullie de volgende nieuwsbrieven van Sha'aam willen ontvangen dan kan men zich aanmelden bij;
restaurant@sha-aam.nl


De voorbereidingen om van een oude kroeg/ cafetaria/frituur een stukje ‘thuis in Syrië’ te maken zijn in volle gang. We zijn nog niet klaar maar zullen in deze nieuwsbrief alvast ‘wat tipjes van de sluier oplichten.
‘Thuis in Nijswiller’ wordt ‘Thuis in Syrië’ ???

Wie zijn wij
Wij zijn Munzer en Marwa. Gevlucht uit Syrië in 2015, hebben wij in Nederland een nieuw thuisland gevonden. Een van de eerste dingen die we hier gedaan hebben is de taal, de mensen en de regels leren begrijpen. Dat is voor een groot deel al gelukt. Zoveel dat wij niet alleen ‘ingeburgerd’ zijn; we zijn trots dat we sinds 2019 met ons gezin (4 kinderen) officieel Nederlander zijn. Natuurlijk wilden we ook zo snel mogelijk een bijdrage leveren aan de maatschappij, hier ons brood verdienen.

Wat willen we
Onze droom was vanaf het begin om hier een restaurant te openen. Vroeger in Damascus hadden wij ook een restaurant en serveerden daar allerlei heerlijkheden uit de gevarieerde, gezonde en vaak verrassende Syrische keuken. Syriërs voelden zich bij ons lekker uit en lekker thuis tegelijk. Wij willen nu een stukje van dat gevoel ‘Thuis in Syrië’ aanbieden in Zuid-Limburg. Na heel lang zoeken vonden wij een pand in Nijswiller, dat wij tijdelijk bewoonbaar mogen houden, totdat daar een definitieve bestemming voor komt. Dankzij dat en dankzij de hulp van velen, kunnen wij in Nijswiller een begin maken om onze droom te verwezenlijken.

Syrische keuken?
Veel mensen weten nog niet wat ze zich bij Syrisch eten moeten voorstellen. Ze denken aan een Kebab-/Shoarma cafetaria. Vergeet dat! Binnenkort komt onze site Sha-aam.nl beschikbaar en kunt u in ons menu naar hartenlust speuren, naar lekkere, bijzondere, vers bereide, gezonde gerechten. U krijgt een eerste indruk, waarbij u vanzelf zin krijgt om gezellig aan te schuiven. Gezond eten voor een goede prijs.
Laat U verrassen!

Crowdfunding
Ons startkapitaal bestaat uit geld dat vrienden en familie bij elkaar gebracht hebben om ons op weg te helpen. Natuurlijk moet straks alles goed, veilig en volgens de strenge keuringseisen voor de Horeca ingericht zijn. Maar voor ons moet het méér zijn, het moet ook échte sfeer uitstralen en wát we aanschaffen moet goede kwaliteit zijn: mensen moeten bij ons kunnen genieten op niveau. Om ons startkapitaal voor de dure eerste maanden te vergroten hebben wij een systeem bedacht waarop mensen ons aan voldoende startkapitaal kunnen helpen en daar méér voor terugkrijgen dan ze geven. Wij geven ‘Tegoedbonnen’ uit, die mensen op twee manieren kunnen gebruiken

• na twee maanden kan hij gebruikt worden als ‘Eetbon/Cadeaubon’ in ons restaurant. Als men met die bon het eten betaalt, wordt 10 % van het bedrag van de bon korting gegeven. Men krijgt dus na 2 maanden 10% rendement voor z’n geld. Zo wordt het extra aantrekkelijk om bij ons te komen eten en wordt zo’n tegoedbon een origineel en lekker cadeau met Sinterklaas of Kerst.

• mensen kunnen de bonnen ook aanschaffen als ‘Aandeel in de zaak’. Ze kopen een bon voor bijvoorbeeld 100 of (veel) meer euro. Dat geld blijft dan minimaal 6 maanden beschikbaar als startkapitaal voor het restaurant. Na die 6 maanden kan men het in contanten terugvragen. Als beloning kunnen zij dan voor 5% van het ingelegde geld, besteden in het restaurant.
In beide gevallen heeft de bon driemaal voordeel opgeleverd:
1. het heeft ons startkapitaal bezorgd om vanaf het begin hoge kwaliteit te leveren, zonder dat wij daarvoor duur geld bij een bank moeten lenen
2. Het heeft U een rendement opgeleverd, dat U bij een bank nooit zal krijgen
3. Het geeft U (en/of uw vrienden/kennissen als u hem gebruikt als ‘cadeaubon’) een extra stimulans om gezellig mee te genieten van onze droom.

Het team
Munzer al Dabbur
Je weet maar half, hoe trots en blij ik ben, dat ik de kans krijg de mensen, letterlijk, te laten proeven en genieten van de heerlijkheden en de sfeer uit Syrië. We hebben in Sha’aam werkelijk een stukje Syrisch thuis naar Nijswiller gebracht. Ik weet zeker dat mensen ervan gaan houden.

Marwa al Jinedi
Ik weet bijna zeker dat onze gasten de oude recepten uit de rijke Syrische keuken heerlijk zullen vinden. We hebben tijdens onze inburgering al veel mensen laten proeven en blije reacties gehad. Ik verheug me nu al op de verraste gezichten als ze écht onze gast kunnen zijn en samen bij ons komen genieten.

Alyaa al Dabbur
Als één van de dochters van Munzer en Marwa heb ik van dichtbij meegemaakt hoe zij keihard gewerkt hebben om in Nederland thuis te raken en tegelijk hun grote droom waar te maken. Ik ben trots dat ik nu mag meehelpen bij die droom. Dat ik gastvrouw en hulp mag zijn en zorg dat het onze gasten aan niets ontbreekt.


https://www.sha-aam.nl/

Heemkundevereniging Nijswiller - RABOBANK ClubSupport 2020
Nijswiller, 6-10-2020
Net als harmonie Excelsior doet ook de Heemkundevereniging Nijswiller weer mee met Rabobank ClubSupport. Ben jij lid van de Rabobank? Dan kun je van 5 t/m 25 oktober op ons stemmen en hiermee zorgen voor een mooie financiële bijdrage van de Rabobank voor onze vereniging!
Elk lid kan 5 stemmen uitbrengen, waarvan maximaal twee op dezelfde vereniging mag worden uitgebracht.
Hoe kun je stemmen?
In tegenstelling tot de afgelopen jaren komt er deze keer geen brief met stemcode.
Via de Rabo App of via Rabo Internetbankieren kun je stemmen op jouw favoriete verenigingen. Door in te loggen via de app of internetbankieren kun je onder de knop 'Zelf regelen' en vervolgens 'Mijn lidmaatschap' je stem uitbrengen.
Let op! De Heemkundevereniging kun je vinden onder de naam: Heemkunde Vereniging Nijswiller
Alvast hartstikke bedankt voor jullie stemmen!!

Om lid te worden van de Rabobank, klik op de pijltjes en volg de aanwijzingen. https://www.rabobank.nl/particulieren/leden/

CV de Baagratte Nieuws
Nijswiller, 3 juli 2020
Beste inwoners van Nijswiller en omstreken, beste Carnavalisten, afgelopen week hebben we na lang beraadt jammer genoeg moeten besluiten dat CV De Baagratte in het Seizoen 2020-2021 geen nieuwe hoogheden zullen uitroepen.

Alle carnavalsactiviteiten in 2020 zijn afgelast, wij zullen in ieder geval tot 31-12-2020 als vereniging ook niet aan andere carnavalsactiviteiten deelnemen.
Of dit daarna voor dit seizoen wel nog mogelijk is zullen we later dit jaar overwegen.

Met pijn in ons hart hebben we deze beslissing moeten nemen maar we zijn van mening dat het op dit moment nog onverantwoord is om de zittingen, die eind november gepland stonden, door te laten gaan.

Indien de situatie rondom COVID-19, tot einde van het jaar dusdanig verandert dat een carnavalsevenement realistisch is, zullen wij onderzoeken of we tijdens het carnavalsweekend wel activiteiten kunnen organiseren, zodat er toch nog carnaval gevierd kan worden.

We zullen dit jaar dan ook geen sponsors benaderen maar hopelijk mogen we volgend seizoen weer een beroep op hun doen.

We hopen op jullie begrip en dat we volgend Carnavalsseizoen, samen met jullie, als vanouds de Carnaval in Nijswiller weer invulling kunnen geven.

Met vriendelijke groet,

C.V De Baagratte Nijswiller.


CV de Baagratte Nieuws
A.s. zaterdag 25 januari is onze jaarlijkse donateurskaarten actie. De leden van CV de Baagratte zullen van 14.00 uur langs de deuren gaan in Nijswiller. We zeggen reeds dank voor uw bijdrage en steun.


Pagina: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 - 33 - 34 - 35 - 36 - 37 - 38 - 39 - 40 - 41 - 42 - 43 - 44 - 45 - 46 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 53 - 54 - 55 - 56 - 57 - 58 - 59 - 60 - 61 - 62 - 63 - 64 - 65 - 66 - 67 - 68 - 69 - 70 - 71 - 72 - 73 - 74 - 75 - 76 - 77 - 78 - 79 - 80 - 81 - 82 - 83 - 84 - 85 - 86 - 87 - 88 - 89 - 90 - 91 - 92 - 93 - 94 - 95 - 96 - 97 - 98 - 99 - 100 - 101 - 102 - 103 - 104 - 105 - 106 - 107 - 108 - 109 - 110 - 111 - 112 - 113 - 114 - 115 - 116 - 117 - 118 - 119 - 120 - 121 - 122 - 123 - 124 - 125 - 126 - 127 - 128 - 129 - 130 - 131 - 132 - 133 - 134 - 135 - 136 - 137 - 138 - 139 - 140 - 141 - 142 - 143 - 144 - 145 - 146 - 147 - 148 - 149 - 150 - 151 - 152 - 153 - 154 - 155 - 156 - 157 - 158 - 159 - 160 - 161 - 162 - 163 - 164 - 165 - 166 - 167 - 168 - 169 - 170 - 171 - 172 - 173 - 174 - 175 - 176Afhaallijst liflaf